نکات مهمی که باید راجع به دریل برقی پایه مگنت یا دریل مگنتی

در
دسته بندی ها: ابزارهای برقی و شارژی

دریل های پرسی دارای پایه ثابت برای ایجاد سوراخهایی با عمق و قطر زیاد در سطوح سخت از دیرباز در کارگاه های صنعتی وجود داشته داشته اند؛ کاری که طبعا از دریل های کوچک دستی و قابل حمل ساخته نیست. اما از زمان آمدن دریل برقی پایه مگنت به بازار، انجام کار سوراخ کاری در خود محل هایی مانند پروژه های ساخت و تعمیر کشتی، پروژه های عمرانی مانند پل سازی و ریل کشی راه آهن و…، کارگاه های ساختمانی، و حتی همان در نقاط مختلف درون همان کارگاه های صنعتی فلزکاری نیز به سادگی میسر شده. اگر سطح را نمی‌توانید برای سوراخکاری به کارگاه خود بیاورید، شما با دریل مگنتی به محل استقرار آن بروید.

دریل مگنتی می تواند عملکرد تمیز و راحت یک دریل پرسی ثابت را به هر نقطه از یک سایت ساخت و ساز برساند. با استفاده از یک پایه الکترومغناطیسی قوی، می توان آن را محکم به سطوح فولاد کربنی، حتی در وضعیت وارونه یا عمودی چسباند، و آنگاه برای حفر سوراخ هایی به عمق تا 5.8 اینچ (130 میلی متر) و قطر تا 1.6 اینچ (40 میلی متر) اقدام نمود.

دریل برقی پایه مگنت به اندازه یک دریل دستی قابل حمل، اما در همان حال به اندازه یک دریل پرسی ثابت، فیکس و پایدار است، و دقت و سرعت بالا در انجام کار را بطور توأم تضمین می کند. جای تعجب نیست که آنها در طیف بسیارمتنوعی از صنایع جای خود را باز کرده‌اند.

قابلیت کار بر روی انواع سطوح مختلف، هرقدر هم که وضعیت و موقعیت مکانی آن‌ها بد دست و دور از دسترس و مشکل ساز باشد، این دریل را به طور فزاینده ای محبوب و به یک جزء لاینفک در زرّادخانه همراه استادکارهای فنی تبدیل نموده.

ما در اینجا سعی کرده‌ایم برای آشنایی نسبتاً جامع با این ابزار، نکاتی را به تفکیک در مورد آن ذکر کنیم:

 

آناتومی دریل مگنتی

بهترین راه برای دانستن چگونگی کارکرد دریل مگنتی، نگاهی به نحوه کار اجزای مستقل آن با هم است. این کالبد شناسی این نوع دریل است.

– بیشتر دریل های برقی پایه مگنت از یک موتور برقی جاروبکی (الکتروموتور زغال و جاروبک دار جریان برق مستقیم) استفاده می کنند. موتورهای دارای گیربکس گریسی برای استفاده های سنگین و مکرر، هنگامی که نیاز به پایین بودن قیمت هم مد نظرتان باشد، بهترین انتخاب اند. گیربکس های حمام روغنی کمی گران ترند، اما می توانند به طور قابل ملاحظه ای عمر موتور را افزایش دهند.

– میل مرغک به دریل متصل بوده و امکان تعویض سریع مته، مته گردبر و یا قلاویز را فراهم می کند.

– محافظ گونیائی (براکت های) پشتیبان جلویی، حد فاصلی بین میل مرغک، مته، و همچنین سطح قطعه کار ایجاد می‌کنند تا از حفر سوراخ با عمق بیش از حد مورد نظر جلوگیری شود.

– مته گردبر، ابزاری توخالی و دارای چند لبه برش با گزینه های مختلف شیار، برای سوراخکاری مواد مورد نظر شما مورد استفاده قرار می گیرد.

– لامپ پیلوت یک پرتوی متمرکز نور را دقیقاً زیر مته برای بهبود دید و دقت کار فراهم می کند.

– آهنربای الکتریکی با فشار فقط یک دکمه خود را بر روی سطح فولادی که قصد کار بر روی آن را دارید محکم می کند.

– بدنه و پایه مستحکم آن حفاظت از قطعات داخلی خود و در دست گیری آسان برای اپراتور را تأمین می کند.

– هندل پیشرانه (feed handles) برای به حرکت در آوردن تیغه برش به سمت پایین یا بالا.

– قسمت کشویی به آرامی در امتداد دنده ها حرکت می کند.

 

منبع نیرو

برای اینکه گزینه ای همه فن حریف در چالش با هر نوع سطح کار مختلف باشد، این نوع دریل ها به حیث منبع نیرو، در سه دسته بندی الکتریکی، بادی (پنوماتیک)، و هیدرولیک به بازار عرضه می شود. هر کدام از آن‌ها نقاط قوت و ضعف خود را دارند.

الکتریکی:

دریل های مگنتی برقی قابل اعتماد، سبک، قدرتمند و جمع و جور به قدر کافی محبوب بوده‌اند تا در سایزهای متنوع و متعدد، و همچنین آپشن موتورهای متفاوت برگشت پذیر به بازارعرضه شوند. با این همه آنها طبعا برای استفاده در محیط های مرطوب مناسب نیستند.

بادی (پنوماتیک):

استفاده از هوای فشرده به جای برق خطرات مرتبط با کار در محیط های مرطوب را برطرف می کند.  دریل پنوماتیک همچنین هنگام کار در مجاورت با مواد قابل اشتعال و/ یا قابل احتراق ایده آل هستند، اما قیمت خرید و هزینه‌های آنها گران تر است.

هیدرولیک:

 دریل های مگنتی هیدرولیک از سیستم حلقه بسته نیرواستفاده می کنند که آن‌ها را ضد آب می کند. به این ترتیب، آنها معمولاً در محیط های زیر آب استفاده می شوند. یک محصول خواص پسند برای مورد استفاده های خاص.

 

انواع دریل مگنتی

دریل برقی پایه مگنت

 

همه انواع این دریل ها از همان آناتومی عمومی که شرح آن در بالا آمد برخوردارند، اما یک مجموعه ای شگفت انگیز از تفاوت قابلیت‌های اختصاصی موجب شده متناسب با هر شغلی، نوع متفاوتی از آن‌ها عرضه شده باشد، خواه برای دسترسی به قطعه ی کار نیاز به خزیدن در یک منطقه تنگ و شلوغ را داشته باشید، و یا مجبور باشید تا یک نقطه مرتفع بالا بروید. انواع رایج این نوع دریل ها شامل:

 

دریل مگنتی سبک:

برای کسانی که باید از برج یا نقاط مرتفع دیگر بالا بروند، به حداقل رساندن وزن بسیار مهم است. دریل های مگنتی سبک وزن به طور معمول در محدوده 9 تا 12 کیلوگرم قرار دارند و توان خروجی آنها تا 800 وات است. آنها فقط برای سوراخ کاری و نه به عنوان دریل چکشی منظور شده اند. بسیاری از دریل های سبک جدید، مدل هایی با سرعت  و دور متغیرهستند.

 

دریل مگنتی ضربه ای

با ضربه زدن شیاری در امتداد كنار سوراخ ایجاد می شود تا پیچ ها و سایر اتصال دهنده ها را در خود جای دهد. با نصب یک موتور برگشت پذیر، از دریل مگنتی می توان برای ضربه زدن نیز استفاده کرد.

 

دریل مگنتی با پایه مفصل گردان

قابلیت چرخش به چپ یا راست به اپراتور کمک می‌کند در صورت نیاز به ایجاد سوراخ های متعدد در امتداد یکدیگر، بدون نیاز به مغناطیس زدایی از دریل، به کار خود ادامه دهد. این امر به ویژه هنگام دریل کاری بر روی صفحه افقی یا صفحه‌ای که بالای سر واقع شده بسیار مفید است. با پایه مفصل گردان می توان موقعیت دریل را بدون نیاز به نگه داشتن وزن کامل آن تنظیم نمود.

 

دریل مغناطیسی سایز کوچک افقی

 قابلیت حمل از مزایای اصلی دریل مغناطیسی است و مدل های جمع و جور به کاربران امکان می دهد آنها را به مناطق محدود منتقل کنند. موتورها قدرتمند هستند و اکثر دستگاه های فشرده علاوه بر چراغ اصلی پیلوت، به چراغ های LED قوی نیز مجهز می شوند.

 

دریل مگنتی اتوماتیک

 محبوبیت این نوع به سرعت در حال افزایش است. دریل های مگنتی اتوماتیک  خوراک کار را به طور خودکار می گیرند، به این معنی که اپراتور به مهارت بالایی نیاز ندارد. از آنجا که عملکرد ثابت است، عمر ابزار معمولاً افزایش می یابد ضمن آنکه چندین سوراخ به طور هم زمان ایجاد خواهند شد. ویژگی های مدرن ایمنی، مانند محافظت در برابر گرما و اضافه بار، به توضیح دلیل افزایش  محبوبیت آن کمک می کند.

 

دریل مگنتی بدون سیم

قدم دیگر رو به جلو، دریل مگ بی سیم است. باتری های لیتیوم یونی پیشرفته به صورت داخلی یا خارجی شارژ می شوند و باعث افزایش راحتی دریل کاری در مکان های دور از دسترس یا صعب العبور می شوند. به عنوان یک عده کلی، انتظار می رود که در هر بار شارژ حدود 40 سوراخ حفر کند.

 

سطح و محیط کار

این دریل ها می تواند خود را محکم بر روی سطوح فلزی نگه دارد، اما قبل از شروع کار سطح را باید به دقت بررسی کرد تا از بروز هرگونه مشکل جدی یا سانحه پیشگیری شود. اینها هنوز هم دستگاه هایی کمابیش سنگین هستند و هرگونه نقص یا عدم چسبندگی جزئی می تواند هم برای دریل و هم برای اپراتور خطرناک باشد.

در وهله اول، مقداری وقت گذاشته و سطح را بررسی کنید. این بررسی شامل این موارد باید باشد:

تمیز کردن: براده و خاشاک یا سایر اقلام خارجی می توانند در زیر آهن ربا قرار گرفته و قدرت نگهداری آن را بشدت کاهش دهند.

تخت بودن سطح: قدرت نگهدارنده آهنربا بر روی سطوح ناهموار و زبر کاهش می یابد.

بدون زنگ و رنگ: زنگ زدگی یا رنگ خوردگی، به ویژه رنگ اپوکسی ، به این معنی است که آهنربا نمی تواند به خوبی خود را به سطح نگه دارد.

ضخامت: از دریل کاری بر روی سطوح با ضحامت کمتر از 3.8 اینچ (9.5 سانتیمتر) باید خودداری شود، زیرا قدرت نگه دارندگی آهن ربا روی سطوح نازک تر کاهش می یابد.

محور صنعت با تکیه بر تیم قدرتمند و متخصص توانسته با ارائه بهترین کیفیت در ابزارآلات، همواره پیشرو در ارائه خدمات و ابزارآلات صنعتی باشد؛ ابزارآلات باکیفیت و ارزان همیشه سرلوحه کار این مجموعه بوده و تا به امروز با بیشترین رضایت و کیفیت در کنار شما عزیزان بوده است.

‫0/5 (0 امتیاز )
0